Den perfekta makeupen

Vad är egentligen stegen till en hållbar sminkning?

Det är ingen nyhet att hudvård är det viktigaste steget. Det spelar ingen roll hur bra sminkprodukter du använder om du inte tar hand om din hy. Självklart är det mycket man kan “trolla” bort med hjälp av concealer och foundation men har man en bra grund att utgå ifrån så kommer även resultatet bli bättre.

När väl kommer till sminket – finns det inte bara ett svar på hur man får en hållbar sminkning. (Sorry to disepoint you guys!)
Alla är vi olika, någon har väldig fet hy medan en annan är mer torr. Det gäller att hitta produkter som funkar bäst för just din hy.

Jag startar alltid med ögonen när jag sminkar, ser till att arbeta med en riktigt bra primer som självklart är anpassad just för ögon makeup! Har du en bra primer kan det funka att jobba med en ögonskugga som egentligen inte har så jättebra pigment, men det underlättar och resultatet blir utan tvekan bättre om även ögonskuggan har kvalité.

När det kommer till basen gäller det även här att starta med en bra primer, som är återigen anpassad efter din hy. Blir du lätt röd i ansiktet? Då är ett tips att pröva Smashbox gröna primer, den hjälper till att neutralisera det röda.
Ska man ha flytande foundation? Puder foundation? Ja, frågorna är många och vill du ha hjälp med vad som passar just dig kontakta mig gärna så skall jag guida dig rätt. Ett exempel är om du lätt är blir glansig i hyn pröva en puder foundation, den kommer sitta fint på din hud. Känner du att det är mer täckning du vill åt och gärna använder flytande foundation, se till att den är vattenbaserad och inte oljebaserad.

Det avslutande är verkligen att jobba med contouring, – Highlight och shading! Detta är inget nytt som många tror. Det har verkligen blivit mer omtalat de senaste 5 åren men makeup artister har alltid jobbat med det. Hur du använder highlight och shadeing är jätteavgörande. Kommer därför skriva ett eget inlägg om just det.

Kort sammanfattat – se till att ha en bra grund och använda rätt produkter anpassade för just dig!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Marked fields are required.